Matkapäiväkirja Costa Rica 8.-18.10.2004

Mikko ja Reeta Levo

Edellinen | Sisällys | Seuraava

11.10.2004 Tortuguero, Guapiles & Horquetas

Mikko lepäileeHeräsimme aamulla neljän aikoihin apinoiden kirkuessa kuorossa. Edellisenä aamuna olimmekin nukkuneet niin syvästi, että emme olleet heränneet samaiseen meteliin. Möly on niin kova, että nukkuminen sen aikana vaatii kyllä melkoisia unenlahjoja. Saamme aamukonsertin jälkeen vielä onneksi unenpäästä kiinni.

Tänään päättyy matkamme ensimmäinen vaihe ja jatkamme täältä kohti uusia seikkailuja. Seuraava kohteemme on Sueno Azul Resort, josta meillä ei ole juuri minkäänlaista ennakkotietoa. Lyhyen selvittelyn jälkeen joudumme toteamaan ettei kukaan muukaan tiedä paikasta mitään. Jäämme jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää. Matkaohjelman perusteella epäilemme kuitenkin, että tiedossa matkan löhölomaosuus.

Matkaamme Tortuguerosta sivistyksen pariin ensin jokiveneellä viidakon lävitse ja sen jälkeen luxus-bussilla banaaniplantaasien halki. Automatka keskeytyy useaan otteeseen, kun joudumme odottamaan banaanien ylittäessä tietä kuljetuskiskoja pitkin. Lopulta pääsemme perille Hotelli Suerreen, josta lounaan jälkeen jatkamme matkaamme minibussilla uuteen majapaikkaamme. Kun tälläkin kertaa tien viimeiset kilometrit ovat suomalaisittain kulkukelvotonta tietä, alamme epäilemään sen olevan täällä tavanomaista.

Lyhyen matkan jälkeen olemme perillä Sueno Azul Resortissa, joka lopulta paljastuu kylpylän, joogakoulun ja luonnonpuiston sekoitukseksi. Olemme seurueestamme ainoat, jotka majoittuvat tänne ja kun paikalla ei näy muita vieraita, alamme huolestua. Kolmen päivän aktiiviloman jälkeen on hieman vaikeuksia vain asettua aloilleen rentoutumaan. Viimeisen kolmen päivän aikana on kuitenkin ollut tapahtumia viikon edestä, joten olemme kyllä varmasti rennomman oleskelun tarpeessa. Tämä tuleekin todistettua heti, päiväunet maistuvat meille molemmille oikein loistavasti.

Vihreää maisemaaKatselemme terassiltamme tropiikin iltapäiväsadetta ja kuuntelemme sen aikaansaamaa pauhua. Hetken istuskelun jälkeen alkaa lapsettamaan, yllytämme toisiamme lähtemään sateeseen paitasiltaan. Eikä aikaakaan kun yllytyshulluina olemme kokeilemassa, miltä tuntuu kastua costaricalaisessa sateessa. Hetken seisoskelun jälkeen voimme todeta veden olevan märkää myös tällä mantereella. Toivottavasti kukaan tuttu ei ollut näkemässä. Kovin todennäköistä se ei ainakaan ole, koska olemme nähneet vain yhden toisen pariskunnan majoittuneena tänne. Illallisella näemme hieman lisää hotellin vieraita, paikalla on kymmenen hengen saksalaisryhmä.

Emme sitten malttaneet viettää huomista päivää vain lepuutellen, vaan kävimme varaamassa huomiseksi aamupäiväksi neljän tunnin ratsastusretken läheisille vesiputouksille. Kumpikaan meistä ei ole mikään erityisen taitava ratsastaja, joten retkestä tulee varmasti mielenkiintoinen. Ratsastusretken hinta oli positiivinen yllätys, vain 11 euroa hengeltä. Katsotaan onko huomenna ratsastuksen jälkeen meistä kumpikaan siinä kunnossa, että pystymme jatkamaan päiväkirjan parissa.

Edellinen | Sisällys | Seuraava


© 2004 All text and photographs copyright Mikko and/or Reeta Levo, unless otherwise mentioned.
Last update 27.10.2004